< Πίσω

Έλα Μαζί Μας 2016-2017


ΕΛΑ ΜΑΖΙ ΜΑΣ!

ΑΝΟΙΧΤΟ ΚΑΛΕΣΜΑ

Τα Μέλη του Συνδέσμου Υποτρόφων του Ιδρύματος Ωνάση επιστρέφουν στα θρανία!

 

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΔΡΑΣΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΠΡΟΣ ΣΧΟΛΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΥΠΟΤΡΟΦΩΝ ΤΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΩΝΑΣΗ

 

Μετά την επιτυχημένη πορεία της εκπαιδευτικής δράσης Έλα Μαζί Μας!, ο Σύνδεσμος Υποτρόφων του Ιδρύματος Ωνάση καλεί τα μέλη του να συνεχίσουν το ταξίδι στη γνώση για δεύτερη συνεχή χρονιά, σε ακόμη περισσότερα σχολεία της Αθήνας.

 

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕΛΑ ΜΑΖΙ ΜΑΣ;

 

Το πρόγραμμα Έλα μαζί μας! είναι μια εκπαιδευτική πρωτοβουλία του Συνδέσμου Υποτρόφων του Ιδρύματος Ωνάση. Οι Υπότροφοι, επισκέπτονται σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και μέσα από ομιλίες και βιωματικές δράσεις φέρνουν τους μαθητές κοντά στις επιστήμες και τον πολιτισμό. Στόχος του εκπαιδευτικού προγράμματος είναι να εμπνεύσει τους μαθητές για τις μελλοντικές επαγγελματικές επιλογές τους και να συντελέσει στην ανάπτυξη της προσωπικότητάς τους!

 

ΠΟΙΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΕΙ...

 

Απευθυνόμαστε σε όλους σας και σας καλούμε να συμμετάσχετε στη δράση μας την επόμενη σχολική χρονιά (Σεπτέμβριος 2016 - Ιούνιος 2017). Τα Μέλη του Συνδέσμου Υποτρόφων όλων των επιστημονικών κατευθύνσεων μπορούν να συμμετάσχουν εθελοντικά, με κάλυψη των μετακινήσεών τους και των αναλωσίμων που απαιτούνται για την υλοποίηση του προγράμματος. Αυτή τη χρονιά, το Έλα Μαζί Μας! θα απευθυνθεί σε δημόσια δημοτικά και γυμνάσια σχολεία της Αθήνας. Οι σχολικές μονάδες που θα επιλεγούν θα είναι κατά προτεραιότητα σε υποβαθμισμένες περιοχές.

Η πρόταση που θα αποστείλετε θα πρέπει να απευθύνεται σε συγκεκριμένες ηλικιακές ομάδες που θα έχετε επιλέξει μεταξύ Α' Δημοτικού και Γ' Γυμνασίου, θα πρέπει να είναι υλοποιήσιμη εντός σχολικής τάξης και να μην ξεπερνά σε διάρκεια τις τέσσερις (4) διδακτικές ώρες (χρόνος απασχόλησης σε κάθε σχολείο: δύο δίωρες επισκέψεις).

 

 

& ΜΕ ΠΟΙΟΝ ΤΡΟΠΟ;

 

Η τελική επιλογή και διαμόρφωση των προτάσεων θα γίνει σε συνεργασία με το τμήμα Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων του Ιδρύματος Ωνάση και το τμήμα του Συνδέσμου Υποτρόφων. Για την τελική επιλογή των προτάσεων θα συνυπολογιστούν κατά προτεραιότητα:

-       Η πληρότητα της πρότασης.

-       Η σαφήνεια των στόχων και των προσδοκώμενων αποτελεσμάτων.

-       Η συνάφεια της πρότασης με τα διδασκόμενα διδακτικά αντικείμενα.

-       Η πρωτοτυπία της βιωματικής δράσης.

-       Η καταλληλότητα της θεματολογίας για την ηλικιακή ομάδα των μαθητών στην οποία απευθύνεστε.

-       Η προηγούμενη διδακτική εμπειρία στην ηλικιακή ομάδα στην οποία επιθυμείτε να απευθυνθείτε.

-       Η προσωπική συνέντευξη και οι επικοινωνιακές δεξιότητες.

 

 

ΣΧΕΔΙΑΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΔΡΑΣΗ ΜΑΣ

 

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα διδακτικά αντικείμενα ανά σχολική τάξη, μπορείτε να ενημερωθείτε από την ιστοσελίδα «Ψηφιακή Εκπαιδευτική Πλατφόρμα, Διαδραστικά Βιβλία και Αποθετήριο Μαθησιακών Αντικειμένων»  http://ebooks.edu.gr/ και να συνδέσετε το περιεχόμενο της πρότασής σας με τα διδασκόμενα μαθήματα και τα μαθησιακά αντικείμενα τα οποία πραγματεύονται οι μαθητές.

 

Επιπρόσθετα, θα εγκριθεί και ένας μικρός αριθμός προτάσεων που ενδεχομένως δεν έχει άμεση συνάφεια με τα διδασκόμενα διδακτικά αντικείμενα, αλλά ακολουθεί τις προϋποθέσεις που αναφέρονται στην παρούσα προκήρυξη και η θεματολογία μπορεί να εμπνεύσει τους μαθητές για ένα γνωστικό αντικείμενο το οποίο δεν είναι ευρέως γνωστό.

 

Με την πρόσκληση αυτή, μας δίνεται μια μοναδική ευκαιρία να ανταποδώσουμε στην κοινωνία ένα μικρό μέρος όσων πήραμε και να έχουμε μέσω της εθελοντικής προσφοράς μια καθοριστική εμπειρία ζωής.

Ο τελικός αριθμός των προτάσεων που θα εγκριθεί, εξαρτάται άμεσα από τη διαθεσιμότητα των συμμετεχόντων και τον αριθμό των σχολείων που θα εκδηλώσουν ενδιαφέρον να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα.

 

ΔΗΛΩΣΤΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΕΔΩ!

 

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να υποβάλουν αίτηση/συμμετοχή συνοδευομένη από βιογραφικό σημείωμα (έως 5 σελίδες κατ' ανώτατο όριο) μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στη διεύθυνση hsyrou.contact@onassis.org  

Κατεβάστε εδώ την αίτηση συμμετοχής.

Οι συνεντεύξεις θα πραγματοποιηθούν την περίοδο 1 με 15 Ιουνίου 2016. Η κα Χαρά Σύρου θα επικοινωνήσει μαζί σας για τον τελικό συντονισμό της δράσης.

 

 

 

ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ  ΥΠΟΒΟΛΗΣ  ΑΙΤΗΣΕΩΝ/ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ:  

Τρίτη  3 Μαΐου 2016

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ:

Δευτέρα 4 Ιουλίου 2016

 

ΥΠΕΥΘΥΝΗ:Χαρά Σύρου

E-mail:hsyrou.contact@onassis.org