< Πίσω

Συνηχήσεις 2016 | ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΔΩΜΑΤΙΟΥ: ΜΙΑ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΑΠΟΨΗ


ΣΑΒΒΑΤΟ 20 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ, 20:30

 

ΣΤΕΓΗ ΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΕΧΝΩΝ

–ΜΙΚΡΗ ΣΚΗΝΗ (Λ. Συγγρού 107-109)

 

 

Για δεύτερη χρονιά ο Σύνδεσμος Υποτρόφων του Ιδρύματος Ωνάση διοργανώνει τον καλλιτεχνικό θεσμό «Συνηχήσεις», αυτή τη φορά παρουσιάζοντας έργα της σύγχρονης ελληνικής μουσικής δωματίου.

Στη φετινή εκδήλωση -και μετά από μια εξαιρετικά επιτυχημένη παρουσίαση έργων και όπερας στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών τον Δεκέμβριο του 2014-, Υπότροφοι του Ιδρύματος Ωνάση θα ερμηνεύσουν έργα Ελλήνων συνθετών που έχουν «θεμελιώσει» τους δρόμους της ελληνικής τέχνης και έχουν χαράξει τα διάφορα μονοπάτια της.

Μέσα από την ομορφιά και τη μοναδικότητα της μουσικής δωματίου, αυτού του εξαιρετικά προσωπικού τρόπου δημιουργίας και έκφρασης, 9 ερμηνευτές θα συναντηθούν και θα μας δώσουν το στίγμα του «σήμερα» σε έργα 14 συνθετών, βασισμένα σε αριστουργηματικά κείμενα Ελλήνων και ξένων ποιητών, τα οποία θα πάρουν μορφή και θα ζωντανέψουν μέσα από τη φωνή, το πιάνο και τα πνευστά όργανα που έχουν επιλεχθεί για τη συγκεκριμένη εκδήλωση.

Χρησιμοποιώντας στοιχεία που δηλώνουν την ελληνικότητα σε συνδυασμό με ματιές σύγχρονες και τεχνοτροπίες της παράδοσης της κλασικής μουσικής, οι συνθέτες σφραγίζουν τους προσωπικούς τους τρόπους δημιουργίας και έκφρασης. Μία παράσταση με στόχο να αναδείξει την ελληνική μουσική συμβαδίζοντας με τα δρώμενα του παρόντος.

Συνθέτες που θα παρουσιαστούν: Κωνσταντία Γουρζή, Σπύρος Δεληγιαννόπουλος, Σπύρος Καζιάνης,  Ευάγγελος Κοκκόρης, Ιάκωβος Κονιτόπουλος, Περικλής Κούκoς, Γιώργος Κουμεντάκης, Κωστής Κριτσωτάκης, Ντίνος Κωνσταντινίδης, Σπύρος Μάζης, Δημήτρης Μηνακάκης, Έλενα Πάπαρη, Μαριάννα Ρηγάκη, Ζάχος Τερζάκης

Υπότροφοι μουσικοί:                   
Άννα Αλεξοπούλου, σοπράνο     
Ζωή Ζενιώδη, πιάνο                                   
Λυδία Ζερβάνου, σοπράνο     
Νικόλαος Λαάρης, πιάνο                                    
Έλενα Λαζαρέτου, πιάνο    
Αντώνης Μπατσάκης, τενόρος    
Βασίλης Πριόβολος, φαγκότο                                        
Μαριάννα Ρηγάκη, σοπράνο      
Ελένη Σαββάνη, όμποε     
      
Καλλιτεχνική Διεύθυνση:       
Ζωή Ζενιώδη      

Είσοδος ελεύθερη
(Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Δελτία εισόδου θα διανέμονται μία ώρα πριν την έναρξη της συναυλίας)

Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών | Μικρή Σκηνή  (Λ. Συγγρού 107-109, Αθήνα)