< Πίσω

Η Αθήνα και τα Μνημεία της: Μια Ξενάγηση Αλλιώς


Αν νομίζετε ότι γνωρίζετε τα μνημεία της Αθήνας, η νέα σειρά ξεναγήσεων «Η Αθήνα και τα μνημεία της: μια ξενάγηση αλλιώς» θα ανατρέψει την εικόνα σας αυτή. Γιατί έρχεται, όχι μόνο για να αναθεωρήσει, αλλά και για να εμπλουτίσει τη γνώση σας για τα Αθηναϊκά τοπόσημα, φωτίζοντας άγνωστες πλευρές της ιστορίας τους. Ο Σύνδεσμος Υποτρόφων, για ακόμα μια φορά, δεν μένει στο προφανές αλλά διοργανώνει μια «εναλλακτική» εκπαιδευτική δράση αποκλειστικά για τα μέλη του. 

Στην ιδέα μιας ξενάγησης αλλιώς, τα σπουδαιότερα μνημεία της Αθήνας που όλοι γνωρίζουμε και βλέπουμε στην καθημερινότητά μας, (ξανα)παρουσιάζονται μέσα από μια ασυνήθιστη οπτική από την ξεναγό και συγγραφέα ιστορικών βιβλίων, Άρτεμη Σκουμπουρδή καθώς και άλλους έγκριτους ξεναγούς.

Η κλασική και η νεοκλασική, η βυζαντινή, η ρωμαϊκή και η οθωμανική Αθήνα, αλλά και η Αθήνα του 19ου αιώνα ξαναζωντανεύουν μέσα από τέσσερις κύκλους ξεναγήσεων, οι οποίες με τη σειρά τους διαχωρίζονται σε ξεχωριστές ενότητες. Τη δράση κλείνει ένας πέμπτος κύκλος ξεναγήσεων όπου θα γνωρίσουμε άγνωστες πτυχές της σύγχρονης Αθήνας. 

 

Επιμέλεια Ξεναγήσεων: Γιώργος Καστής 

Συντονισμός: Χαρά Σύρου

Κύκλος 4 | 19ος αιώνας

Ξενάγηση στην Πλατεία Δημαρχείου

Ξενάγηση στο Μουσείο της Πόλης των Αθηνών

Κύκλος 3 | Οθωμανική Αθήνα

Ξενάγηση στο αρχοντικό των Μπενιζέλων

Ξενάγηση στα οθωμανικά τζαμιά

Κύκλος 2 | Βυζαντινή Αθήνα

Ξενάγηση στη Μονή Καισαριανής

Ξενάγηση στη Μονή Δαφνίου

Ξενάγηση στους Βυζαντινούς Ναούς της Αθήνας

Κύκλος 1 | Κλασική Αθήνα

Κεραμεικός 

Τριλογία Αθηνών (Πανεπιστήμιο, Εθνική Βιβλιοθήκη, Ακαδημία Αθηνών)

Αρχαία Αγορά

Ξενάγηση: Άρτεμις Σκουμπουρδή

Διάρκεια Ξενάγησης: 3 ώρες