< Πίσω

Έλα Μαζί Μας 2015-2016


Πώς μπορείς να μιλήσεις σε μαθητές για τη διατροφή;

Τι σημαίνει να είσαι νομικός και τι συνεπάγεται το δικηγορικό επάγγελμα;

Πώς μαθαίνουμε χωρίς να «παπαγαλίζουμε»;

Ποια είναι τα μυστικά της αφήγησης;

Τι είναι η μουσειολογία;

Πώς διαχειριζόμαστε τα απορρίμματα με στόχο μια «καθαρή» κοινωνία;

Ο Σύνδεσμος Υποτρόφων του Ιδρύματος Ωνάση μυεί τους μαθητές στους χώρους της επιστήμης, της τέχνης, της δημιουργικότητας και του «ευ ζην». Στόχος του προγράμματος είναι να φέρει τα παιδιά κοντά στις επιστήμες και στον πολιτισμό και να αποτελέσει πηγή έμπνευσης για την ανάπτυξη της προσωπικότητάς τους.

Άνθρωποι καταξιωμένοι στο χώρο τους (επιστήμονες, καλλιτέχνες, πανεπιστημιακοί κ.ά.) πραγματοποιούν παρουσιάσεις και εργαστήρια στα σχολεία και οι μαθητές έρχονται σε επαφή με διαφορετικά πεδία γνώσης ή προσεγγίζουν κάποια επαγγέλματα μέσω της γνωριμίας τους με τους εισηγητές.

Οι τέχνες, τα γράμματα, οι επιστήμες, η διατροφή, το περιβάλλον, η αρχαιολογία, τα μουσεία, η συναισθηματική αγωγή, η ψυχική υγεία, η μαθησιακή τεχνική, η ομαδικότητα, η επικοινωνία, ο σχολικός εκφοβισμός, τα ανθρώπινα δικαιώματα είναι ορισμένες από τις θεματικές που προσεγγίζονται.

Οι μαθητές μυούνται στα διάφορα αυτά πεδία με βιωματικό τρόπο, αφού οι παρουσιάσεις συνδυάζονται με δραστηριότητες. Το πρόγραμμα πραγματοποιείται στο χώρο του σχολείου και προσαρμόζεται ανάλογα με την εκπαιδευτική βαθμίδα (Δημοτικό, Γυμνάσιο ή Λύκειο).Ημερομηνίες:

Νοέμβριος 2015 - Μάιος 2016